Arçelik 2171 DY A++ No Frost Derin Dondurucu İnceleme (Video)

8/10 (İnceleme Puanı)
En yüksek puan alan 1. ürün

Derin dondurucu tercihi yapmak zor işmiş. Araştırdıkça, derin dondurucu tavsiyelerini okudukça sorular artıyor. “No frost mu, statik mi daha iyi?”, “Sandık tipi mi olsun, çekmeceli mi?” Net hacmi, yıllık tüketimi, dondurma kapasitesi, saklama süresi, teknik özellikleri, fiyatı vs derken araştırma epey derinleşti ve uzadı. En sonunda Arçelik 2171 DY A++ no frost derin dondurucuyu almaya karar verdim.

GÜNCELLEME (12.05.2021)

Youtube’daki videoya yapılan yorum üzerine fark ettim ki Arçelik, 2171 JEB isimli yeni bir model çıkarmış. 2021 Mart ayında yürürlüğe giren bir yönetmelik kapsamında beyaz eşyalarda yeni enerji etiketi kullanılmaya başlanmış. Bu sebeple Arçelik, Beko ve Grundig derin dondurucu modellerinin adlarını şu şekilde değiştirmiş:

MODELİN ESKİ İSMİMODELİN YENİ ADI
Arçelik 2171 DY A++Arçelik 2171 JEB
Beko 7371 DF A++Beko 7371 JEB
Grundig GFNE 7291Grundig GFNE 7301

Üçü de birbirinin aynısı olan bu derin dondurucuların enerji tüketimi yıllık 241 kWh olarak kalsa da yeni düzenleme sebebiyle enerji sınıfları E sınıfı olmuş. (Zaten yeni enerji etiketleri düzenlenirken A sınıflarının ilk başta boş kalması amaçlanmış.)

Eski modellerde ses seviyesi 39 dB iken yeni modellerde 37 dB olarak belirtilmiş ancak bu durum muhtemelen ölçüm yöntemlerindeki değişiklikten kaynaklanıyor.

Yeni enerji etketleriyle ilgili Arçelik ve Beko’nun yaptığı resmi açıklamaya Yeni Enerji Etiketleriyle İlgili Bilgilendirme sayfasından ulaşabilirsiniz.

Özetle Arçelik 2171 JEB modeli, 2171 DY modelinin aynısı, sadece enerji etiketi değişikliği sebebiyle model ismi güncellenmiş.

Arçelik 2171 DY nasıl bir derin dondurucu, neden Arçelik 2171 DY no frost derin dondurucuyu tercih ettim, başka hangi alternatifler vardı, nereden aldım, kaç liraya aldım gibi soruların cevapları ile Arçelik 2171 DY kullanan biri olarak 2171 DY hakkındaki yorumlarımı, beğendiğim ve beğenmediğim yönlerini de paylaşarak Arçelik 2171 DY derin dondurucuyu ayrıntılı olarak inceleyeceğim.

Video İnceleme

Arçelik 2171 DY No Frost Derin Dondurucu Video İnceleme

Videoda değindiğim tüm konular hakkında daha detaylı bilgileri ve fotoğrafları inceleme yazımızın devamında bulabilirsiniz.

No Frost mu Statik mi?

No Frost Derin Dondurucu mu Daha İyi, Statik Derin Dondurucu mu?

No Frost Derin Dondurucu mu Daha İyi, Statik Derin Dondurucu mu?

Sandık tipi derin dondurucuları hem fazla yer kapladıkları hem de içindekilere erişim açısından kullanışlı olmadıkları için kolayca eledim ve dikey derin donduruculara, yani çekmeceli olanlara yöneldim. Derin dondurucu tercihinde en belirleyici soruyla baş başa kaldım: “No frost mu, statik mi?” (Bu arada bir de statiklerin biraz daha gelişmişi olan “low frost” seçeneği de var.)

Statik derin dondurucu ile no frost arasındaki en temel fark: Statik dondurucuların karlanma / buzlanma yapması ve yılda en az bir kez bu karlanmayı / buzlanmayı temizleyecek olmanız. No frost dondurucularda ise bu iş otomatik olarak yapılıyor.

Statik dondurucuların avantajları: No frostlara göre daha az elektrik harcıyor, daha hızlı donduruyor, daha sessiz çalışıyor, daha az arıza çıkarıyor ve daha ucuza satılıyor.

No frost dondurucuların avantajları: Statik dondurucular gibi karlanma ve buzlanma yapmıyor, çekmecelerin sıkışma veya kırılma derdi olmuyor.

Sonuç olarak no frost-statik tercihi tamamen kişinin beklentilerine ve bütçesine bağlı bir tercih.

8 yıl önce buzdolabı alırken de aynı ikilemde kalmış ve fiyat ve tüketim avantajını göz önünde bulundurarak Profilo low frost buzdolabı almıştım. Aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi dondurucu kısmının duvarlarında yılda 1 cm kadar karlanma oluyor ve bunu temizlemek çok da zor olmuyor.

Profilo lowfrost buzdolabı dondurucu bölümü

Ama birçok çekmecesi olan büyük bir derin dondurucu istiyorduk ve onu temizlemek buzdolabının dondurucu bölmesini temizlemek kadar kolay olmayacaktı. Bu yüzden no frost derin dondurucu almaya karar verdik.

Derin Dondurucu Karşılaştırma

Peki Hangi No Frost Derin Dondurucuyu Almalı?

No frost derin dondurucu almaya karar verdikten sonra sıra marka ve model tercihine geldi. Piyasada 2.000 TL’den 20.000 TL ‘ye kadar derin dondurucu bulmak mümkün. Tabii ki bu noktada en iyi özellikleri en makul fiyata veren derin dondurucuyu bulabilmek önemli.

Geleceği de düşündüğümüz için almışken yüksek kapasiteli bir derin dondurucu alalım diyorduk. Bu yüzden en az 7 bölmeli derin donduruculara odaklandım. Forumlarda en çok önerilen derin dondurucular başta olmak üzere beğendiğim ürünlerden oluşan aşağıdaki kıyaslama tablosunu yaptım.

Derin Dondurucu Karşılaştırma Tablosu
Derin Dondurucu Karşılaştırma Tablosu

Evimdeki bütün beyaz eşyalar fiyat / performans açısından başarılı olan Profilo’dan almıştım. Yine ilk baktığım marka Profilo oldu ama Profilo’nun no frost derin dondurucusu artık piyasada bulunmuyordu. Aynı gruptan olan Bosch ve Siemens’in no frost dondurucularının fiyatları 4.300 TL’den başlıyordu.

Bunun dışında Vestel’e, Uğur’a ve Arçelik grubundakilere baktım. Bunlar arasında fiyatına göre kapasite, elektrik tüketimi, ses seviyesi ve dondurma kapasitesi ile saklama süresinin iyi olması açısından Arçelik ve Grundig modelleri ön plana çıkıyordu. Arçelik 2171 DY modelini bayide inceledim ama Arçelik 2171 DY’nin muadili olan Beko 7371 DF ve Grundig GFNE 7291 modelini bulunduğum çevredeki bayilerde bulamadım.

GÜNCELLEME (08.08.2020)

Canlı görme imkanı bulamasam da forumlarda paylaşılan teknik fiş görselleri sonucunda Beko 7371 DF, Arçelik 2171 DY ve Grundig GFNE 7291 model derin dondurucular teknik özellik olarak birbirinin aynısı olduğundan artık eminim. Sadece çekmece tasarımları farklı. Bu yüzden hangisinin fiyatı daha uygunsa o tercih edilebilir.

Yakın ilçelerdeki bayileri arayıp fiyat aldım ve Chippin uygulamasında 190 lira puan kampanyası olunca Arçelik 2171 DY modelini tercih ettim.

Özellikler

Arçelik 2171 DY Derin Dondurucu Özellikleri

Arçelik 2171 DY no frost derin dondurucunun tüm özelliklerine internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün değil ne yazık ki. Aynı gruptan olan Grundig firmasının internet sitesinde ürünlerle ilgili daha çok bilgi var.

Arçelik internet sitesi 2171 DY ürün sayfası ve ürünün içinden çıkan dokümanlardan yola çıkarak Arçelik 2171 DY derin dondurucunun özellikleri:

ÖLÇÜLER
Boyutlar (Y x G x D): 171,4 cm x 59,5 cm x 65,5 cm
Ağırlık: 65 kg
Güç Kablosu Uzunluğu: 2 m

TÜKETİM BİLGİLERİ
Enerji Sınıfı: A++
Günlük Enerji Tüketimi (25°C’de): 0.66 kwh
Yıllık Enerji Tüketimi (25°C’de): 241 kwh

Arçelik 2171 DY Enerji Etiketi
Arçelik 2171 DY Enerji Etiketi

GENEL ÖZELLİKLERİ
No frost soğutma sistemi
7 bölmeli (2 kapaklı bölme + 5 çekmece)
• 290 L brüt hacim – 250 L net hacim
39 dB ses seviyesi
ProSmart™ Inverter Kompresör

Arçelik 2171 DY ProSmart Inverter Kompresör Motor
Arçelik 2171 DY ProSmart Inverter Kompresör

• SN-T iklim sınıfı
• Açık tip kondanser
Elektronik gösterge (LCD ekran)
Joker özelliği (Soğutucu veya dondurucu olarak kullanabilme)
Hızlı dondurma bölmesi
Hızlı dondurma (24 saat boyunca -27 derece)
Hızlı soğutma (1 saat boyunca 1 derece)
20 kg günlük dondurma kapasitesi
Elektrik kesintisinde 30 saat soğuk tutabilme
• Alınlıkta LED aydınlatma

Arçelik 2171 DY Led Aydınlatma
Arçelik 2171 DY Led Aydınlatma

Kapı açık alarmı
• Kapı yönü değiştirme
• Kolay kapı açma mekanizması

Arçelik 22171 DY Teknik Bilgi Fişi

Değerlendirme

Arçelik 2171 DY A++ Çekmeceli Derin Dondurucu Yorum

Gelelim Arçelik 2171 Dy hakkındaki yorumlarıma, beğendiğim ve beğenmediğim yönlerine:

Öncelikle no frost olması büyük rahatlık. Çekmecelerin ve gıdaların karlanması, birbirine yapışması veya kırılması derdi yok. Elektrik tüketimi açısından daha iyi alternatifler vardı ama 2171 DY’nin tüketim değerleri iyi düzeyde. Led aydınlatması yeterli ve kullanışlı. Kapı açık alarmına sahip olması da diğer bir artısı.

Beğenmediğim yönleri ise ilk çekmecesinin kızaklı olmadığı için çekmece tam açıldığından -inceleme videosunda gösterdiğim gibi- çekmece aşağı ya fazla sarkıyor. Yine derin dondurucunun tüm bölmelerinde cam raf olmasını tercih ederdim.

Ses seviyesinin 39 dB olduğu söylense de aynı ses seviyesine sahip buzdolabımdan daha gürültülü çalışıyor (Videoda da çıkardığı sesi aktarmaya çalıştım.) Neyse ki motor her zaman bu ses seviyesinde çalışmıyor, kapak açılmadığı sürece genellikle ses çıkarmıyor. Belki de bendeki üründe problem vardır. İleride bu sorun çözülürse gelişmeleri yine buradan aktarırım.

Derin dondurucunun güç kablosu 2 metre uzunlukta. Kullanım kılavuzunda ürünün uzatma kablosuna veya çoklu prize bağlanmaması gerektiğinden bahsedilmiş ama kablosu yeterince uzun olmadığı için uzatma kablosu kullanmak zorunda kaldık.

8İnceleme Puanı
Çok İyi

Arçelik 2171 Dy’den genel olarak memnun kaldım, fiyat performans açısından başarılı olduğunu düşünüyorum ve tavsiye ediyorum.

Artıları
  • No frost özelliği sayesinde karlanma ve buzlanma yapmıyor
  • Elektrik tüketimi düşük
  • Led Aydınlatma ve kapı açık alarmı kullanışlı
Eksileri
  • İlk çekmecesi, diğerleri gibi kızaklı değil
  • Tüm bölmelerin altında cam raf yok
  • Bazen gürültülü çalışıyor
  • Güç kablosu daha uzun olabilirdi

9 Yorum
  1. Yaptığınız yorumlar ve tablo benim için çok faydalı oldu emeğinize sağlık

  2. Teşekkür ederim yaptığınız tablo çok yararlı oldu.

  3. Merhaba,
    Tabloda Elektrik kesintisinde saklama süresini; Arçelik için nereden buldunuz acaba..? Ben arçeliğin hiçbir teknik dökümanında böyle bir bilgi bulamadım.
    Teşekkürler.

    • Merhaba. Hem videoda hem de yazı içerisinde yer verdiğim derin dondurucu içinden çıkan teknik fişte “Sıcaklık Yükselme Süresi” olarak belirtilmiş. Arçelik’in kendi sitesinde nedense bu bilgi yok ama muadili olan Grundig GFNE 7291 modelinin internet sayfasında teknik fiş mevcut.

  4. 10 numara tanıtım ağzına sağlık kardeş

  5. Merhaba yaptığınız faydalı yorum için tşk dolabın sesinde düzelme oldu mu ilerleyen günlerde bildiricem demişsiniz hala memnuniyetiniz devam ediyor mu bizde almayı düşünüyoruz …

    • Merhaba , hızlı soğutma özelliğinde , aşırı sesli çalışmakta , servis gelecek bakalım ne diyecek , uğur derin dondurucu vardı böyle ses çıkarmıyordu

    • Merhaba. Derin dondurucunun sesinde bir değişiklik olmadı ama kapağı eskisi kadar sık açılmadığı için motoru daha az çalışıyor. Mutfakta olduğu için de çalışsa bile rahatsız etmiyor.

      Derin dondurucudan memnunuz, no frostun değerini no frost kullanınca daha iyi anladık. Bu eritmekle, karlanan ve birbirine yapışan poşetlerle uğraşmamak güzel.

      Eğer bulunduğunuz yerde uzun süreli elektrik kesintisi olmuyorsa, dijital ekran ve joker özelliği çok önemli değilse Grundig GFNE 7290 modelini de düşünebilirsiniz. Aradaki fiyat farkı çoğaldığı için kayınvalideme Grundig aldık, o da memnun şu anda.

    Yorum yapın

    Deneyimliyorum.com
    Logo