Bebek İhtiyaçları Listesi ve Bebek Alışverişi Tavsiyeleri

Yakın zamanda kızımız 2 yaşını doldurdu. Doğum öncesinde yenidoğan ihtiyaç listesi ile başladığımız günler sanki dün gibi. Zaman gerçekten çok hızlı geçiyor. Doğum öncesi dönemi de sayarsak 2,5 yıl içinde birçok bebek malzemesi aldık ve kullandık. Bunlardan bazılarını çok fazla kullandık; bazılarını ise çok kısa süre kullanıp kenara kaldırdık. Bu süreçte en çok kullandığımız, anne-babaların hayatını kolaylaştıran bebek araç-gereçlerini, bizim kullanıp da memnun kaldığımız bebek malzemelerini paylaşıp deneyimlerimizi aktarmak istedik.

Öncelikle şunu belirtmeliyim: “Her çocuk kendine özgüdür, farklıdır.” Dolayısıyla bizim bebeğimizin çok kullandığı, bu listede yer verdiğimiz bir malzemeyi başka bir bebek hiç kullanmayabilir. Bunun tam tersi de geçerli. Bu yüzden siz de bebek alışveriş listesi yaparken listeyi mümkün olduğunca kısa tutun, her şeyi bir anda almayın. Bebeğinizin fiziksel ve duygusal yapısına; beslenme, uyuma ve oynama alışkanlığına göre listenizi şekillendirin. Kısacası bebeğiniz ihtiyaç duydukça alışveriş yapın.

Alt Değiştirme

Alt Değiştirme Malzemeleri

1. Islak Mendil

Islak mendiller, gün içinde en çok kullandığımız pratik temizlik yardımcımız. Piyasada birçok seçenek var. Bizim ıslak mendil konusunda önceliğimiz alkol, paraben, sls, vb. maddelerden öte parfüm bile içermemesi. Bu yüzden yenidoğan zamanından beri parfümsüz ve mümkün olduğunca doğal içerikli ıslak mendilleri kullanıyoruz.

Yenidoğan ıslak mendili olarak Sleepy Yenidoğan Islak Havlu ve E-Bebek mağazalarında satılan Baby Me Yenidoğan Islak Pamuk Mendil ürünlerinden memnun kaldık.

Devamında ise genelde Sleepy Devam Mendilini kullandık. Arada kullandıklarımızdan Baby Turco Doğadan fena değildi, içinde parfüm yok ama hafif bir kokusu var. Günlük temizlik için kullanıyoruz arada. Bir de Sleepy Doğal Organik Pamuklu Islak Havlu da temizlik için iyi oluyor ve hafif bir limon kokusu var.

Bu arada, ıslak mendilin kapaklı olması kullanım kolaylığı açısından büyük avantaj sağlıyor. Biz mümkün olduğunca kapaklı olanları tercih ediyoruz. Ayrıca o kapakları aynı zamanda birer etkinlik malzemesi olarak kullanıyoruz.

Şu anda 10 adet farklı ıslak mendili deneyip bir karşılaştırma yapıyoruz. Yakında bununla ilgili bir video da hazırlayacağız.

2. Bebek Bezi

Bebek bezi hassas bir konu. Bebekten bebeğe değişkenlik gösteriyor. Bu yüzdendir ki bebek bezi yorumlarında kimisi çok memnun kaldığını söylerken kimisi pişikten yakınıyor.

Islak mendilde olduğu gibi bebek bezinde de parfümsüz, kremsiz ve mümkün olduğunca en doğalını tercih ettik. Çok da maceraya girmedik açıkçası. Genellikle Sleepy Natural Bebek Bezi kullandık. Son dönemde de yeni çıkan Sleepy Bio Natural Bebek Bezini kullandık ve yorumlarımızı da paylaştık.

Bebeğimizin ilk aylarında Molfix Pure & Soft Bebek Bezi de kullandık, o da güzeldi ama bebek bezi numarası büyüdükçe Sleepy ile arasındaki fiyat farkı da arttı, Sleepy’e döndük.

Dediğim gibi bebek bezi bebekten bebeğe değişiyor. Bu yüzden özellikle yenidoğan zamanında birkaç markadan düşük adetlerde alıp denemek ve bebeğinize en uygun olanla devam etmek en iyisi.

3. Korbell Bebek Bezi Çöp Kovası

İtiraf ediyorum, almadan önce eşim de gereksiz olduğunu düşünüyordu. Ama kullandıktan sonra -özellikle bebeğin ek gıdaya geçtiği 6. aydan sonra- bebek olan her eve lazım olan bir ihtiyaç olduğunu anladı.

Korbell Bebek Bezi Çöp Kovası, özel çöp poşeti ile satılıyor ama normal çöp poşeti de kullanabiliyorsunuz. Tabii ki kendi poşetiyle kullanması daha pratik. Çünkü tamamen dolmasını beklemeden istediğiniz yerden kesip atabiliyorsunuz. Bu arada Korbell bebek bezi çöp kovasını bebeğiniz büyüdüğünde normal çöp kovası olarak da kullanmaya devam edebiyorsunuz.

Korbell Bebek Bezi Çöp Kovası

Korbell çöp kovası her ne kadar koku geçirmediğini ve kokuyu hapsettiğini iddia etse de bunu başaramıyor. Kokuyu önemli ölçüde önlüyor ama tamamen engelleyemiyor. Yakınına geldiğinizde kokuyu alabiliyorsunuz. Bu yüzden kovanın yanına oda kokuları filan koyarak kötü kokuyu bastırmaya çalışıyoruz. Ayrıca kokuya neden olan kakalı bezleri Koroplast Bebek Bezi Torbası‘na koyarak kovaya attığımızda kötü koku önemli ölçüde azalıyor.

4. Alt Değiştirme Örtüsü

5. Pişik Kremi

Ciddi pişik sorunu yaşamadık. Pişik olduğunda ise Penaten Pişik Kremi kullandık.

6. Bebek Pudrası

Bebek pudrası olarak ilk zamanlarda çok hassas ciltler için geliştirilen Babydream Bebek Pudrası kullandık. Sonraki dönemlerde ise yine Rossman’ın zeytinyağlı bebek pudrasını kullandık.

Bebek Giyim

Bebek Giyim ve Tekstil Ürünleri

Bebek giyimin ucu bucağı yok, bebek alışveriş listelerinde bu başlık epey kalabalık. Burada yenidoğan ve 1 yaş arasıyla bir yaş üzerini ayrı ayrı yazacağım. En çok kullandıklarımızı da yıldızla belirteceğim.

0-1 Yaş Arası Giyim Ürünleri

  1. Badi
  2. Tulum
  3. Çorap
  4. Ağız mendili
  5. Mislin örtü
  6. Örgü veya penye battaniye
  7. Ter bezi
  8. Şapka

1 Yaş Üzeri Giyim Ürünleri

  1. Badi
  2. Tişört
  3. Eşofman
  4. Pantolon
  5. Çorap
  6. Elbise
  7. Mont
  8. Yelek
  9. Müslin örtü
  10. Örgü veya penye battaniye
  11. Ter Bezi
  12. Şapka

Bebeğinizin kıyafetlerinin %100 pamuk olması önemli.

Güvenlik

Bebek Güvenlik Ürünleri

01. Oto Koltuğu

Oto koltuğu, bence bebek güvenliğinde en önemli ihtiyaç. Her ne kadar bebekler anne kucağında seyahat etmeye istekli olsalar da onların güvenliği için oto koltuğuna alışmaları şart.

Biz 6 aya kadar travel sistem bebek arabasının ana kucağı diye tabir edilen oto koltuğunu kullandık. Ardından da güvenlik testlerinde kendini ispatlamış olan Besafe Izi Comfort X3 model oto koltuğunu kullanıyoruz.

Besafe Izi Comfort X3 diğer koltuklara göre daha yüksek olduğu için bebeğin dışarıyı daha rahat görmesini sağlıyor. Yatış pozisyonu da yatış pozisyonunu ayarlaması da gayet iyi. Biz kemerle bağlanan, isofix olmayan modelini almıştık. Bu sayede ihtiyaç halinde orta koltuğa da takabiliyoruz. Ayrıca koltuğun kılıfını da almanızı tavsiye ederim. Koltuğun hem güneşten solmasını engelliyor hem de beklenmeyen kusma vakalarında koltuğu kirlenmekten koruyor.

02. Priz Koruyucu

Ev güvenlik araç-gereçleri arasında en çok kullandığımız priz koruyucular oldu. Priz koruyucuları İkea’dan almıştık. Prizden çıkarmak için kendi anahtarının kullanılması güvenlik açısından iyi olabilir ama kullanım açısından pratik değil. Onun yerine birçok yerde bulunabilen ve fişlerin ucuyla açılabilen priz koruyucular daha kullanışlı. Hatta prize yapıştırılıp kullanılabilen “prizmatik”ler çıkmış, onlar da denenebilir.

3. Bebek Telsizi ve Bebek Güvenlik Kamerası

4. Çeşitli Kilitler ve Koruyucular (Pencere, dolap, çekmece, fırın, buzdolabı kilidi ve köşe koruyucu)

Beslenme

Bebek Beslenme İhtiyaçları

Beslenme bölümündeki ihtiyaçlar, bebeğin kendi beslenme şekline göre ve sizin onu besleme şeklinize göre değişiklik gösteriyor. Bizim kızımız ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslendi ve şu anda ek gıdanın yanında anne sütü de içmeye devam ediyor. Kimi bebekler anne sütü içemiyor, kimileri ise anne sütünün yanında mecburiyetten mama ile takviye ediliyor. Dediğim gibi beslenme kısmı bebeğe göre değişiyor.

Bir de bebek beslenmesinin anne-babaya göre değişkenlik gösteren yönü var. Bebek ek gıdaya geçtiğinde kimi anne-babalar bebeğin döke saça kendi kendine yemesine müsaade ederken kimi anne-babalar ise bebeği kendi elleriyle besliyor. Hatta kimilerinin bebeğinin beslenme ihtiyaçları arasında telefon veya tablet de yer alıyor ne yazık ki.

1. Anne Sütü

Bir besin düşünün ki görünüşü hep aynı olsa da içeriği bebeğinizin vücudunun ihtiyacına göre değişiveriyor. Bebeğinizin eksiği neyse onu tamamlıyor. Bir yandan da bebeğinizinle aranızdaki bağı geliştiriyor. Yani hem midesini hem de ruhunu besliyor. Böyle mucizevi bir besin varken (eğer yeteri kadar süt geliyorsa) başka bir besine gerek var mı?

2. Mama Önlüğü

Özellikle cepli silikon önlükler hem kolay temizlenmesiyle hem de cep sayesinde yere yiyeceklerin yere dökülmesini büyük ölçüde engellemesiyle bizim büyük yardımcımız.

3. Mama Sandalyesi

50 liradan 2 bin liraya kadar çok geniş bir çeşitliliğe sahip bir ürün grubu. Mama sandalyesi satın almadan önce epey araştırmış ve Kraft Arcore EU Mama Sandalyesi satın almıştım. Daha sonra Covid-19 yasakları sebebiyle evden uzakta kaldığımız birkaç ay boyunca IKEA Antilop mama sandalyesi tarzında marketlerde satılan ucuz mama sandalyelerinden de kullandık. Yanlış hatırlamıyorsam Pilsan’dı markası ve bizim aldığımız Kraft mama sandalyesiyle arasında 10-15 kat fiyat farkı vardı.

Peki çok fazla para verip iyi mama sandalyesi almak mı gerekiyor yoksa ucuz mama sandalyesi de yeterli olur mu? Biraz da bebek mama sandalyesi hakkında tavsiye ve tecrübelerimden bahsedeyim:

Mama sandalyesi alırken nelere dikkat ettik, neye göre tercih ettik önce ondan başlayayım.

  • Tekerlekli olup kolayca hareket etmeli
  • Ayak ve sırt desteği olmalı
  • Sırt kısmının yatış pozisyonu ayarlanabilir olmalı
  • Koltuk yüksekliği ayarlanabilmeli
  • Çıkarılabilir çift tepsiye sahip olmalı
  • Bebeğin aşağı doğru kaymasını önlemek için oturma yerinde destek bulunmalı
  • Katlanmalı ve az yer kaplamalı
  • Emniyet kemerli olmalı

Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda Kraft Arcore EU Mama Sandalyesi gerçekten iyi bir seçenekti ve tüm beklentilerimizi karşılıyordu. Ancak ucuz mama sandalyesini kullanınca gördük ki aslında basit bir mama sandalyesi de bizim için yeterliymiş. Ayaklarının tamamen sökülebilmesi sayesinde kolay taşınması, hafif olması ve az yer kaplaması pahalı mama sandalyesine göre en büyük artısıydı.

Kızımız genel olarak hareketli bir bebek. Mama sandalyesinde de uzun süre sakince oturup oyunlar oynayan hatta uyuyan bir bebek olmadı. Bu yüzden mama sandalyesi alırken dikkat ettiğimiz sırt kısmının yatma özelliğine hiç ihtiyaç dumadık. Ayrıca mama sandalyesinin üzerindeyken yerini de değiştirmediğimiz için tekerlekli olmasının bir avantajını görmedik.

Çıkarılabilir çift tepsi ve ayarlanabilir koltuk yüksekliği ise ucuz mama sandalyesi kullanırken “keşke olsaydı” dediğimiz özelliklerdi.

Bu arada tepsisi çıkabilen mama sandalyelerinde, bebeğin aşağı doğru kaymasını önlemek için koyulan desteğin tepsi bölümünde değil de Kraft mama sandalyesindeki gibi oturak kısmında sabit bir şekilde olması çok daha kullanışlı. Böylece tepsiyi çıkartılıp mama sandalyesi masaya yaklaştırılıp kullandığında da bebeğin aşağı kaymasını engelliyor.

Mama sandalyesi konusunda deneyimlerimiz böyleydi. Siz de mama sandalyesi tercihinizi beklentilerinizi ve bebeğinizin huyunu suyunu göz önünde bulundururak yapınız. En iyi mama sandalyesi de kişiden kişiye göre değişiyor çünkü.

4. Emzirme Örtüsü

5. Tek Kullanımlık Mama Sandalyesi Örtüsü

6. Buharlı Pişirici

7. Suluk, Biberon ve Emzik

8. Alıştırma Bardağı

9. Tabak, Kaşık, Çatal

10. Cam Rende

11. Kavanoz Mamalar

Kitap ve Oyuncak

Kitaplar ve Oyuncaklar

1. Kitaplar

Çocuğun hayatında ilk 3 yıl beyin gelişimi açısından kritik bir dönem. Beyin bu dönemde gelişimini %90 oranında tamamlıyor ve kitaplar bunun için muazzam bir araç. Amerikan Pediatri Derneği bebeklerin 6. aydan itibaren kitapla tanışmasını önermekle birlikte pek çok uzman, bebeklere anne karnından itibaren kitap okunmasını öneriyor. Kitap seçiminde kitabın çocuğun yaş aralığına uygun, doğru içeriklerle hazırlanmış ve dilin doğru kullanılmış olması önem taşıyor.

Çocuk sahibi olmadan önce hayalimiz, iki eğitimci olarak -öğrencilerimize de sık sık öğütlediğimiz gibi- kitapları seven, ekrandan uzak bir çocuk yetiştirmekti. Bu konuda eşlerin aynı tutum içerisinde olması ve çocuğa model olması son derece önemli.

Biz ilk olarak Q Bebek İlk Kartlarım kullanmaya başladık. Bebekler ilk doğduklarında siyah ve beyaz gibi kontrast renkleri algılayabiliyorlar. Üçüncü aydan sonra görsel uyarıcı olarak siyah ve beyaz rengin arasına kırmızı da katılır. Bu kartlardaki görüntüler bebeğin retinası üzerinden beyine sinyaller gönderir ve bu sinyaller beyin gelişimi açısından son derece önemlidir. Bebekler için farklı farklı ilk kartlarım var ay ay gruplandırılmış. Siz de bebeğinizin ayına uygun bir adet seçebilirsiniz.

Daha sonra yumuşak bez kitaplar kullandık. Bebeğin her şeyi ağzına götürdüğü dönemde yıkanabilir olması ve yırtılma gibi bir sorun teşkil etmemesi açısından oldukça işlevsel. Bazı bez kitaplarda cırt cırtlı etkinlikler, ayna ya da dikkatlerini çekebilecek çeşitli objeler olabiliyor. Bu da anne babalara bazı durumlarda kısa süreli de olsa zaman kazandırıyor.

Araştırmalara göre bebekler 5-6. aylardan itibaren farklı dokuları hissederek daha rahat öğrenebiliyorlar bu sebeple yine farklı yayınevleri tarafından basılan dokun-hisset kitapları ve dokun-hisset kartları tercih ettik.

Kızımız şu an 26 aylık ve 3. ayından itibaren eşimle birlikte kitap okuyoruz. Uyanık olduğu saatlerde TV izlemiyoruz. Tablet veya telefon kullanımı ise vaktini geçirmek için yaptığı etkinlikler değil. Kitap okumak, günlük rutininde oyun oynamak kadar önemli yere sahip. Çocukların kitapları sevmesi kesinlikle rastlantısal değil. Onları -seviyelerine uygun- kitaplarla olabildiğince erken tanıştırmalıyız.

Instagram hesabımızda kitaplarla ilgili detaylı paylaşımlar yapıyoruz. Ama beğendiğimiz yayınevlerinden bahsedecek olursak: Hep Kitap, İş Bankası Kültür Yayınları, 1001 Çiçek Kitaplar, Sabri Ülker Vakfı Yayınları, Nemesis Kitap, Taze Kitap, Pötikare Yayıncılık, Yapı Kredi Yayınları, Mikado Yayıncılık, Beyaz Balina Yayınları

2. Oyuncaklar

Bebek ürünleri içinde en çok çeşide sahip gruplardan biri de oyuncaklar. Ayrıca hemen hemen her yerde satılması sebebiyle en yaygın bebek ürünlerinden biri. Durum böyle olunca evler oyuncaklarla dolup taşıyor ve bazen oyuncaklara büyük paralar harcanabiliyor.

Oysaki bebekler için çevrelerindeki birçok nesne bir oyuncağa dönüşebiliyor. Örneğin -her neslin vazgeçilmez oyuncağı- mandallar, mutfak eşyaları, karton veya plastik bardaklar…

Banyo ve Bakım

Bebek Kişisel Bakım Ürünleri

1. Bebek Burun Temizleme Aspiratörü

Özellikle uyku öncesinde bebeğimizin rahatça uyuyabilmesi için burnu açma ihtiyacı hissediyoruz. Bunun için uzun bir süre uçları değiştirilebilen Otribebe Nazal Aspiratör kullandık. Yedek uç olarak ise hem daha ucuz hem de daha yumuşak olduğu için Bruno Baby Nazal Aspiratör Yedek Uçlarını tercih ediyorduk. Ancak Wee Baby Silikon Burun Aspiratörünü keşfettiğimizden beri yedek uç takılan burun temizleme aspiratörlerine ihtiyaç duymaz olduk. Fiyat / fayda açısından oldukça başarılı bir ürün.

2. Serum Fizyolojik

Nazal aspiratör ile burun temizliği yapmadan önce serum fizyolojik damlatarak yumuşatmak daha kolay temizlenmesini sağlıyor. Serum fizyolojik olarak ise denediklerimiz arasından Bruno Baby Flakon Serum Fizyolojik ve Gifrer Serum Fizyolojik ürünlerini tavsiye ediyorum. Çünkü bu markalarda tüplerin kapaklarını kullanım sonrasında, tüplerin ağzını iyice kapatacak şekilde takabiliyorsunuz. OtriBebe’ninkinde ise kapaklar, tüpün ağzını iyi kapatamıyor.

3. Ateş Ölçer (Termometre)

Ateş ölçer olarak temassız ateş ölçerler, koltuk altından ölçüm yapan çubuk termometrelere nazaran çok daha kullanışlı ve pratik oluyor. Biz ateş ölçer olarak Visio Focus Temassız Ateş Ölçer ürününü kullanıyoruz. Temassız ateş ölçerken doğru mesafe hakkında bilgi vermesi öne çıkan özelliği.

Her ihtimale karşı dijital çubuk termometremiz de var ve test ettiğimiz kadarıyla Visio Focus, özellikle iki kaşın arasına yakın yerden ölçüm yapıldığında doğru sonuçlar veriyor.

4. Bebek Temizlik Ürünleri

  • Sabun tozu
  • Çamaşır yumuşatıcısı
  • Kulak çubuğu
  • Havlu, bornoz
  • Mayo bez
  • Tırnak makası
  • Parmak diş fırçası
  • Bebek diş fırçası ve diş macunu

5. Bebek Banyo Malzemeleri

  • Şampuan
  • Bebek küvet takımı
  • Bebek banyo filesi
  • Kirli sepeti
  • Banyo termometresi

Seyahat Malzemeleri

Bebek Yolculuk Araç-Gereçleri

1. Bebek Arabası

Puset, travel sistem, otomatik katlanan, 3 tekerlekli, 4 tekerlekli, çift yönlü derken en iyi bebek arabası hangisi karar vermek çok zor oldu. Otomobilde de kullanalım diye travel sistem almaya karar verdik. Bu defa da en iyi travel sistem bebek arabasını bulma araştırması başladı.

Araştırmalarımız sonunda Kraft Book Plus Travel Sistem Bebek Arabası aldık. Bu bebek arabasını tercih etmemizin en önemli sebebi Peg Perego Book Plus 51 Travel Sistem Bebek Arabası ile aynı araba olup yarı fiyata satılmasıydı. Kraft Book Plus şu an piyasada yok ancak Peg Perego Book Plus 51 satılmaya devam ediyor. Dolayısıyla aşağıdaki yorumlarımız Peg Perego Book Plus 51 için de geçerli.

Kraft Book Plus (Peg Perego Book Plus 51) Travel Sistem Bebek Arabası Kısa İnceleme

Kraft Book Plus (Peg Perego Book Plus 51) Travel Sistem Bebek Arabası
Artıları
  • Bebek arabası gövdesi, tekerlekleri gerçekten çok sağlam ve kaliteli; alüminyum gövde farkını hissettiriyor. Her ne kadar taşıma kapasitesi 15 kg dese de oturma ünitesinde 45 litre, alt sepetinde 30 litre toplam 75 litre su taşıdım defalarca.
  • Alt sepeti epey geniş ve sağlam, fotoğraftada da görebilirsiniz.
  • Oturma ünitesi çift yönlü kullanılabiliyor.
  • Ana gövde -dilerseniz oturma ünitesiyle birlikte- tek elle katlanıyor, desteksiz ayakta durabiliyor ve bavul gibi çekerek taşınabiliyor.
  • İtme kolunun yüksekliği ayarlanabiliyor ve araba tek elle rahatça kullanılabiliyor.
  • Oldukça geniş, tam kapanabilen bir tentesi var.
  • Oturma ünitesinin sırtlığı dik durabiliyor ve tam yatabiliyor.
  • Yanında güvenlik testlerinden başarıyla geçmiş Peg Perego Primo Viaggio SL Ana Kucağı Oto Koltuğu ile geliyor.
Eksileri
  • Emniyet kemerinde koruyucu pedler yok
  • Tentesi oturma ünitesinin arkasına bağlı olmadığı için açarken bazen çok geriye geliyor.
Kraft Book Plus (Peg Perego Book Plus 51) Travel Sistem Bebek Arabası taşıma kapasitesi

Kraft Book Plus bebek arabasından son derece memnunuz. Ancak her ne kadar katlandığında -travel sistem bebek arabaları içinde- az yer kaplayan bir araba olsa da hatchback arabamızın küçük olan bagajında epey yer kaplıyordu. Ayrıca bebeğimizle yaptığımız uçak yolculuklarında kabine girmemesi bizi hem otomobilin bagajına hem de uçak kabinine uygun bir bebek arabası arayışına itti.

Kabin boy bebek arabası arayışımız ise hem en küçük kabin boy bebek arabalarından biri olması hem de iyi bir indirim yakalamamız sebebiyle Silver Cross Jet Kompakt Bebek Arabası ile sonuçlandı.

Silver Cross Jet Kompakt Bebek Arabası

Silver Cross Jet bebek arabası küçücük boyutları, hafifliği, tamamen yatabilmesi, özel taşıma kılıfı ve kaliteli malzemesiyle bizi memnun etti. Ama yapısı gereği küçük tekerleklere sahip olduğu için sürüşü Kraft Book Plus kadar rahat değil, bozuk yollara pek gelemiyor. Ayrıca sırtlığı dik olarak ayarlanamadığı için bebeğin dik oturması için arkasına destek koymamız gerekiyor. Ancak bu sorunlar, küçük arabaların genel sorunları.

2. Anne Bebek Bakım Çantası

Bebek bakım çantaları, geniş açılan ağızları, içinde ve dışında bulunan birçok cebi, ıslak çamaşır koymak için astarlı bölmesi, sıcak tutma özellikli cepleri ile gezintilerde veya seyahatlerde çok kullanışlı oluyor.

Bebek Odası

Bebek Odası Eşyaları

1. Beşik, Yatak

Bebeğimizin ilk zamanlarında “babynest” olarak geçen anne yanı yatağı epey kullandık. Daha sonra ise park yatağa geçiş yaptık. Park yatakların katlanıp taşınabilmesi gerçekten çok pratik. Memleket ziyaretlerinde yatağımızı hep yanımızda götürdük. Park yatak olarak Kraft Calipso Elite modelini tercih ettik. Sağlamlığından ve kullanışlılığından memnunuz. Sadece diğer park yataklara göre biraz büyük olduğu için kapılardan geçmiyor, dolayısıyla park yatak açıkken odadan odaya taşıyamıyorsunuz. Park yatağı odandan odaya taşımaya çok nadiren ihtiyaç duyduk. Bu yüzden büyük bir sorun değildi bizim için.

Yatak olarak da yine Kraft markasının sünger ve yaylı yataklarını kullandık, kullanmaya devam ediyoruz.

2. Bebek Aktivite Masası

3. Bebek Kitaplığı

4. Oyuncak kutusu

Siz de düşüncelerinizi paylaşın

      Yorum yapın

      Deneyimliyorum.com
      Logo